Fri for mobberi

Fri for mobberiI Køge Børneasyl har vi fra 2017 valgt at arbejde med Maryfondens projekt “Fri for mobberi“, fordi vi mener det er et vigtig tema i vores samfund, som vi gerne vil være med til at sætte fokus på og hjælpe med at give børnene  – og deres forældre – de rette værktøjer til at forebygge mobning.

Når vi hjælper børn med at være gode kammerater, fra de er helt små, styrker vi forebyggelsen af mobning på længere sigt

Der findes ikke onde børn, kun onde mønstre.

Vuggestuebørnene lærer gennem samværet med voksne, og de er endnu for små til bevidst at mobbe andre børn. Projektet “Fri for Mobberi” klæder det pædagogisk personale på til at støtte børn i udviklingen af deres sociale færdigheder, så de senere har de bedste forudsætninger for at blive en god ven.

 

Fri for mobberiVi arbejder med materialer som Bamseven, samtaletavler/plakater og massageprogram, der gør det muligt at tale og lege værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod ind i børnegruppen.

Fri for Mobberi-materialerne til de større børn lægger op til at tale om fællesskab, venskab og drillerier, i et sprog børnene forstår. Vi taler bl.a. om at drille for sjov og drille for alvor. Vi giver de passive tilskuere bevidsthed om, at de kan gøre en forskel og giver dem redskaberne til at sige fra på egne og andres vegne.

Derudover vil vi også minde forældre om deres rolle i forhold til børnegruppens trivsel med henblik på at forebygge mobning, men også hjælpe forældrene til at forstå, at der er forskel på drilleri og mobning.